Bättre agilt arbetsmiljöarbete i tre steg – BAAM
Ett förenklat arbetsmiljöarbete som ger effekt
Ett aktivt arbetsmiljöarbete är grunden för en utvecklande och inspirerande arbetsplats. Trots det upplever många att området är komplext och utmanande – det är svårt att få till flytet och engagemanget i hela organisationen. Genom att gå programmet BAAM får du både stöd och inspiration att komma vidare ert arbete.
- Gå ett unikt utvecklingsprogram som lägger grunden till ett proaktivt och agilt arbetsmiljöarbete.
- För dig på HR som vill göra skillnad och har ansvaret för att det finns ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete.
- Upplägget nedan kan även skräddarsys för ett internt upplägg
Syftet är att du ska kunna hjälpa cheferna att skapa delaktighet och se effekterna av sitt SAM. Effekten leder till att arbetsmiljön blir så mycket bättre för alla anställda och målsättningen är att kunderna märker skillnad.
BAAM är för dig som har ansvar för att det finns ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete i organisationen. Många arbetar på HR men självklart är programmet även för dig som arbetar med frågorna utifrån t ex hållbarhet och säkerhet.
Upplägg
1. Analys av nuläget
2. Vi tar fram en skräddarsydd plan för ert/ditt utvecklingsarbete att förenkla det systematiska arbetsmiljöarbetet.
3. Självstudier och eget arbete med stöd av digitalt material
4. Coachning och stöd för att införa förändringar och påbörja trasformationen.
Nästa utbildningstillfällen
- 20 mars kl. 9-12 samt 3 april kl. 9-12
- FULLBOKAD – nytt datum kommer
Pris
Tre steg till resultat
Steg 1.
Identifiera nuläget med ert systematiska arbetsmiljöarbete.
Inför programmets uppstart förbereder du dig genom en uppgift som du får vid anmälan. Du identifierar då hur balansen ser ut idag mellan struktur och mindset i organisationens arbetsmiljöarbete.
Utbildningsgruppen (ca 4-6 personer) har en digital workshop för att få inspiration hur andra vill göra samt reflektera över vad som kan vara en bra ambition för den organisation som du stödjer i arbetsmiljöarbetet. (3 h digitalt möte)
Steg 2
Bredda kompetensen och medvetenheten om vad som hindrar och bidrar till en välmående organisation. Självstudier genom videolektioner och uppgifter ger dig möjlighet att bredda kompetensen och reflektera över organisationens nuläge. Det handlar om både organisatoriska och sociala indikatorer som har hög påverkan på hur individer och organisationer mår.
Steg 3
En föreläsning om arbetssätt som skapar delaktighet och – så klart – fortfarande ett stöd för att följa lagstiftningen. (3 h digitalt möte med utbildningsgruppen)
Gör en intresseanmälan!
Skriv in dina uppgifter och om du har någon fråga. Jag hör av mig så kan vi prata mer om upplägg och innehåll.